به گزارش خبرنگار مهر، در نشستی که به همین منظور و شامگاه یکشنبه در محل دفتر استاندار سیستان و بلوچستان برگزار شد کارشناسان استانداری چالشهای موجود و موانع پیش روی توسعه به ویژه در حوزه مدیریت را مورد ارزیابی قرار دادند.
در این راستا یکی از کارشناسان حوزه مدیریتی مهمترین چالش موجود در استان و عامل کندی شتاب توسعه و بسیاری از طرحها در استان را مقوله مدیریت در سطوح مختلف عنوان کرد.
ماندانا زنگنه بیان داشت: سیستان و بلوچستان کمترین ارتباط را به دلیل بعد مسافت با مرکز کشور دارد و لذا این موضوع بر آهنگ توسعه تاثیر گذاشته است.
وی با تاکید بر اینکه ارتباطات بیشتر میتواند در تصمیم گیری مدیران سطوح بالاتر و مقامات عالی کشور تاثیر گذار باشد افزود: به نظر میرسد مدیرت عالی کشور در پاره ای اوقات به درستی با مشکلات موجود در منطقه آشنا نبوده که در این راستا با بهره گیری از ظرفیت رسانه ها می توان در برقراری ارتباط مناسب و انعکاس پتانسیل ها اقدام کرد.
وی با بیان اینکه کارشناسان پایه اصلی تصمیم گیری مدیران هستند تاکید کرد: در صورتیکه مدیران کارشناسان را در برنامهریزیها و تصمیم گیری های خود دخیل کنند به طور حتم گام های سازنده تری در استان برداشته خواهد شد.
سیستان و بلوچستان نیازمند مدیریت مشارکتی است
یک کارشناس سازمان مدیرت و برنامه ریزی نیز در این نشست اظهار داشت: مدیران عالی به طور معمول در سازمانها گرفتار مسائلی میشوند که آنها را از مسائل کارشناسی باز می دارد و لذا کارشناسان می توانند این خلاء را پر کنند و به عنوان بازوی مدیر عمل کنند.
مهرداد عرب اول اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی بهترین برنامه ای که در کشور تدوین شد به گفته صاحبنظران برنامه سوم توسعه بود که دلیل آن نیز ناشی از بکارگیری کارشناسان در تدوین این برنامه بود.
وی با تاکید بر اینکه مدیرت در استان باید به سمت مشارکتی سوق پیدا کند بیان داشت:در طی سال های 1381 سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استانهای معین در بسیاری از حوزه ها قرار داشت که متاسفانه عدم توجه به کارشناسان موجب کمرنگ شدن این نقش در کشور شده است.
وی همچنین با اشاره به مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان افزود: مصوبات ریاست جمهوری با سایر استان هایی که رییس جمهور به آن سفر داشتند بسیار متفاوت است و لذا با مشارکت کارشناسان باید از این فرصت فراهم شده نهایت استفاده را برای شکوفایی استان بدر دستور کار قرار داد.
کارشناسان شاغل در شهرستان ها باید تقویت شوند
فاطمه مالکی یکی دیگر از کارشناسان حوزه استانداری نیز در این نشست بیان داشت: کارشناسان و کارمندان شاغل در شهرستانها باید در تمامی حوزهها کیفی و تقویت شوند.
وی ارتباط ضعیف نیروهای شهرستانی با مرکز استان را یکی از موانع پیش روی مدیریت استان عنوان کرد و افزود: با ایجاد پتانسیل و عوامل تشویقی باید زمینه حضور و پیشرفت نیروهای شهرستانی و همچنین جذب نخبگان در تمامی طرح ها و حوزه ها فراهم شود.
وی تاکید کرد: نیاز به انتقال تجربیات از مدیران به کارشناسان و سطوح پائین تر و همچنین آموزش کارکنان یکی از نیاز هایی است که در ادارات احساس می شود.
زمینه بروز خلاقیتها دراستان باید فراهم شود
کی آفرین کیکاووسی نیز یکی دیگر از کارشناسان حوزه اداری استانداری در این نشست با بیان اینکه افکار خلاقانه بسیاری در سیستان و بلوچستان وجود دارد ابراز داشت: متاسفانه به دلایل متعدد تاکنون زمینه بروز این استعدادها در استان فراهم نشده است.
وی تاکید کرد: برای دستیابی به نتیج مطلوب در راه توسعه استان باید ابتدا هدف گذاری کرد و با مشارکت تیمی آن را دنبال کرد.
وی در همین راستا از استاندار خواست تا دستور تشکیل یک تیم برای ارزیابی اهداف مورد نظر را صادر کند تا فعالیتهای موردنظر در راستای اهداف توسعه و به ویژه مصوبات سفر رییس جمهور مورد ارزیابی قرار گیرد.
شاخصهای مدیریتی جای خود را به شاخصهای سیاسی داده است
مسعود سپاهی یکی از کارشناسان حوزه فرمانداری سراوان نیز در این نشست اظهار داشت: متاسفانه در طی سالهای گذشته شاخصهای مدیریتی جای خود را به شاخص های سیاسی داده است و این موضوع یکی از چالش های موجود در راستای پیشرفت استان است.
وی افزود: سوء مدیریت و عدم بکار گیری از کارشناسان یکی از آسیبهای جدی است که باید مورد توجه و اصلاح آن در دستور کار قرار گیرد.
وی ابراز داشت: سیستمهای مدیریتی در استان و شهر ستانها نیاز به چابک سازی دارد و لذا در راستای خدمت و ایجاد حرکت در بین کارمندان ونیاز به استفاده از ابزار تشویق به منظور انگیزه سازی در ادارات است.
وی بیان داشت: احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی و دخیل ساختن بدنه کارشناسی توسط این سازمان در مدیریت طرح های توسعه ای می تواند در شتاب یافتن آهنگ توسعه استان تاثیر گذار باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست همچنین کارشناسان حوزه استانداری خواستار تشکیل تیم بررسی و نظارت بر مصوبات ریاست جمهوری و همچنین ایجاد شورای اطلاع رسانی به منظور مشارکت تمامی اقشار در راستای اهداف توسعه ای استان شدند.
نظر شما